contact@defysioonline.nl
NL

Rugklachten

Een vervelend probleem: 80 % van de mensen krijgt wel eens te maken met rugklachten. Rugklachten kunnen allerlei oorzaken hebben zoals een verkeerde zithouding, het overbelasten of verkeerd gebruiken van de rugspieren, stress, hernia of een zwangerschap. Het is belangrijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen zodat er doelgericht behandeld kan worden én klachten in de toekomst mogelijk voorkomen kunnen worden.

Nek-, schouder- en armklachten (RSI, CANS)

Een verzamelnaam voor klachten die ontstaan in de armen, nek of schouders. Vaak komt dit door herhaalde bewegingen of een slechte werkhouding. Deze klachten komen regelmatig voor bij mensen die veelvuldig achter een computer zitten. Er kan sprake zijn van pijn, krachtverlies, tintelingen/uitstraling richting de arm of hand en een vermoeid gevoel in de arm. Klachten ontstaan vaak geleidelijk en worden van kwaad tot erger.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan een enorme impact hebben op je dagelijks functioneren. Er zijn diverse soorten hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn of clusterhoofdpijn. Soms kan het ook kaakproblemen geven of klachten van duizeligheid of pijnlijke oren. De pijn kan uitstralen naar de nek en schouders. Hoofdpijn wordt vaak geassocieerd met werkdruk of stress. Het is moeilijk om je nog goed te concentreren wanneer er zoveel gebeurt in je hoofd!  

Polsklachten

Een polsklacht kan het gevolg zijn van een sportletsel/overbelasting of bijvoorbeeld een verkeerd muisgebruik. Het kan pijn geven of juist een blokkerend gevoel in de pols veroorzaken. Soms weet je niet meer hoe je de pols fijn neer kan leggen! Lastig omdat we de pols veel nodig hebben met werk, hobby en normale dagelijkse activiteiten. Ook bij het bespelen van een muziekinstrument komen polsklachten veel voor.

Handklachten

Een handblessure: handig is het niet. We gebruiken de handen zo veel dat we geen tijd meer hebben om erover na te denken hoe afhankelijk we ervan zijn. Dan is het dus extra vervelend als het opeens niet meer zo gemakkelijk gaat! Handklachten kunnen allerlei oorzaken hebben zoals artrose, peesontstekingen, traumatische letsels, breuken etc. U bent bij ons in goede handen!

Houdingsproblematiek

Kun je geen fijne houding meer vinden omdat alles pijn lijkt te doen? Dit kan een gevolg zijn van een zittend beroep waarbij u urenlang achter een bureau zit of in de auto. Hierdoor worden de spieren de statisch belast waarbij er te weinig beweging plaatsvindt. Spieren kunnen hiervoor verharden en je lokale pijnklachten bezorgen. Je zoekt telkens naar een nieuwe houding die minder pijn doet maar uiteindelijk kun je hierdoor in een vicieuze cirkel belanden.

Kom in actie

Heb je klachten? Wacht niet langer en neem contact op met ons.

Aanmelden Lees hier hoe het werkt